Добра наплата дуговања и позитиван завршни рачун

Добра наплата дуговања и позитиван завршни рачун

Уз поштовање прописаних епидемиолошких мјера, у приједорском Дому за лица са инвалидитетом нису имали проблема са корона вирусом. Ријешена су и ненаплаћена потраживања, а у управи очекују позитиван завршни рачун за прошлу годину.

„Дуговања смо наплатили у другој половини прошле године и можемо рећи да са центрима за социјални рад у Републици Српској немамо проблема са наплативошћу, као ни са центрима из Федерације“, каже Милош Марјановић, директор Дома за лица са инвалидитетом.

У Дому се налази 162 корисника, од чега је 146 из Републике Српске, 8 из Федерације БиХ, 3 из Брчког, 1 из Црне Горе и 4 из Хрватске. У Дому је 17 корисника из Приједора, а у управи истичу да би, по смјештајним и кадровским капацитетима, могли да смјесте још око 60 нових корисника. У току је реновирање главног павиљона и у плану изградња дјечијег игралишта, као и реновирање комплетног вањског изгледа Дома и прилазних стаза. Поред властитих, дио средстава обезбиједиће Влада РС и невладин сектор путем донација. Дом за лица са инвалидитетом највећим дијелом финансира се средствима општина из којих корисници долазе.

Видео прилог:

Извор,видео и фото: https://kozarski.com/